Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΗ !

Παραθέτω τον ασφαλέστερο  τρόπο με τον οποίο μπορεί ένα οποιοδήποτε άτομο να διαχωρίσει ,τα της προσωπικότητας ,από αυτά που ανήκουνε στην ψυχή και τα οποία στην ουσία ανήκουνε στο σύνολο με τα  αντίθετα ζεύγη εννοιών  .

Μερικά από τα ζεύγη είναι τα ακόλουθα :
Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.                Χαρακτηριστικά της ψυχής. 

Ο  πόνος                                                               Η χαρά 
Η θλίψη                                                                Η ευτυχία
Η ιδιοτελής συμπεριφορά.                                   Η ανιδιοτελής συμπεριφορά.
Το μίσος                                                               Η αγάπη(ενοποίηση με τα πάντα)
Ο χρόνος                                                              Η αιωνιότητα
Το κακό                                                                Το καλό
Ανησυχία                                                              Γαλήνη    
Φόβος                                                                   Αφοβία
Άγνοια                                                                  Γνώση
Σύνθετος τρόπος σκέψης                                    Απλός τρόπος σκέψης Διαφοροποιεί ,διχάζει                                          Ενώνει Εγωισμός                                                             Αυτογνωσία 

Κατώτερος εαυτός                                              Ανώτερος εαυτός
Προσωπικότητα  ,(σύνθεση :Φυσικό -συναισθηματικό -νοητικό σώμα) .
Πονάμε συνήθως όταν μας πληγώνουνε ,η όταν αισθανόμαστε ότι μας  προσδώσανε συνάνθρωποί μας ,(αγαπημένα συνήθως πρόσωπα που εμπιστευόμαστε )  .

Ψυχή.(ανώτερη νοητική μορφή)
Όταν ο πόνος  κορυφώνεται και διαμορφώνεται σε θλίψη , φτάνει στο άλλο άκρο που εδρεύει η ψυχή μας .Αν όμως δεν γνωρίζουμε ότι υφίσταται η ψυχή μας , μπορεί να οδηγηθούμε σε σωματικές δυσχέρειες που αντιλαμβανόμαστε ως σωματικές  αρρώστιες .


Προσωπικότητα .
Χαμογελάμε όταν μας ευχαριστεί κάτι ιδιαίτερα πολύ  .

Ψυχή.
Η ψυχή είναι αυθόρμητη και όταν η προσωπικότητα μας κατορθώνει και εκδηλώνει τα συναισθήματά της αυθόρμητα , χαίρεται η ψυχή μας και το αποτέλεσμα το αντιλαμβανόμαστε με μία στιγμιαία ευτυχία  που συνήθως αδυνατεί να επεξηγήσει ο νους μας .

Προσωπικότητα .
Συμπεριφέρεται αναγκαστικά  ιδιοτελώς ,λόγω του διαμορφωμένου περιβάλλοντος .

Ψυχή.
Όταν η  προσωπικότητα  μας αρχίζει να ωριμάζει , το ψυλλιαζόμαστε  από το γεγονός ,ότι νιώθουμε περισσότερο ευθύνη για τις πράξεις μας και επίσης από το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε μερικώς (όχι πλήρως ) ,ότι η ιδιοτελής συμπεριφορά του πληθυσμού της ανθρωπότητας ,είναι η αιτία που ο κόσμος μας  εξελίσσεται πάρα πολύ αργά προς το καλλίτερο και το ομορφότερο και τελειότερο.
Είναι άγγιγμα ψυχής ,ενέργεια ψυχική που διαισθάνεται η προσωπικότητά μας.


Προσωπικότητα .
Δεν μπορεί η προσωπικότητά μας να καταλάβει τι συμβαίνει όταν αγαπάμε.

Ψυχή.
Η ψυχή είναι ενοποιημένη με τα πάντα και όταν η προσωπικότητά μας ενοποιείται στιγμιαία με τα πάντα ,υπεισέρχεται ,εισχωρεί στα χωράφια ,τα μέρη της ψυχής και τότε εκείνη την στιγμή (για τα εγκόσμια δεδομένα είναι συνήθως ένα προσδιορισμένο χρονικό διάστημα ) ,είμαστε ενοποιημένοι με τα πάντα ,δηλαδή έχουμε αγγίξει την ουσία ,το είναι μας το αληθινό ,το εγώ το ανώτερο .

Προσωπικότητα .
Σχεδόν όλες οι προσωπικότητες έχουνε πρόβλημα με τον χρόνο .

Ψυχή.
Η ψυχή δεν χαμπαριάζει από χρόνο και όρια .Αυτήν την αίσθηση της αιωνιότητας  την βιώνουμε και πάλι στιγμιαία ,όταν νιώθουμε την ψυχή μας κοντά ,το εγώ μας ανόθευτο , όταν οι μάσκες που φοράμε στην προσωπικότητά μας στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης ,πέφτουνε και τότε βέβαια , μένει η ψυχή μόνη της και είμαστε η ουσία μας ,για όσο χρονικό διάστημα λειτουργούμε δίχως μάσκες και ψεύτικα ,κάλπικα εγώ και συναισθήματα .

Προσωπικότητα .
Το κακό είναι δίπλα μας από την ώρα που γεννιόμαστε ,διότι εμείς βιώνουμε την ανθρώπινη ιστορία και εξέλιξη από την απομάκρυνση της από την απλότητα ,από την φύση .

Ψυχή.
Η ψυχή δεν έχει όρια. Όταν μας αγγίζει αυτό το γεγονός της τεχνοποίησης των πάντων στο περιβάλλον μας και μας τραβάει προς το μέρος της ψυχής ,δηλαδή προς την θλίψη , συνειδητοποιούμε στιγμιαία το καλό που μας λείπει και που έχουμε ανάγκη .Παθαίνουμε ένα είδος στέρησης του φυσιολογικού μας περιβάλλοντος .Γνωρίζουνε μονάχα οι ώριμες προσωπικότητες , δηλαδή αυτές που σχεδόν ευθυγραμμίσθηκαν με την ψυχή ,ότι όσο θα στερούμαστε το απλό ,το φυσικό μας περιβάλλον ,θα βιώνουμε μονάχα το κακό με αναλαμπές του καλού στην μνήμη του μυαλού μας ,η όταν στιγμιαία επιζητάμε και δραπετεύουμε από το κακό που είναι η τεχνοποίηση των πάντων, στο καλό που είναι η φύση .
Να θυμόμαστε ότι Κακό είναι οτιδήποτε μακριά από την φύση και καλό οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στην φύση.

Τις υπόλοιπες νοητικές ασκήσεις ,καλό θα ήτανε όλοι όσοι διαβάζουνε αυτά που γράφω για την ψυχή ,να προσπαθήσουνε να τα επεξηγήσουνε μόνοι τους ,διευκρινίζοντας τις διαφορές μεταξύ προσωπικότητας και ψυχής., 
Σύμφωνα με τις δικές τους τις ατομικές βιωματικές εμπειρίες …,
….,



 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ.
Η ζωή το θαύμα του σύμπαντος εμφανίστηκε ,πριν περίπου 4δισ.χρόνια.
Εμείς οι άνθρωποι ,υπάρχουμε μονάχα εδώ και 200.000 χιλ. χρόνια.
Έχουμε καταφέρει να διασαλεύσουμε την ουσιαστική ισορροπία της ζωής.
Ακόμη υπάρχουμε και αναζητάμε να δώσουμε ένα κεντρικό νόημα στην ομαδική συνύπαρξη μας  .
Η εκκρεμότητα αυτή δεν καλύφθηκε.
Συνεχίζουμε να Υπάρχουμε και να  επιβιώνουμε δίχως να έχουμε  γνωρίσει  ακόμη το γιατί    σε ομαδικό, καθολικό επίπεδο      !
Ο καθένας μας έρχεται ,βιώνει το μυστήριο της ζωής και φεύγει με αναπάντητα ερωτηματικά.
H αιτία οφείλεται στο γεγονός ,ότι αγνοούμε την ψυχή μας .


Ψυχή είναι ένα σύνολο θετικών και αρνητικών ιδιοτήτων.

Ανάλογα με την προσωπικότητα που διαμόρφωσες ,προσπαθείς να εφαρμόσεις κάποιες από αυτές που σου φαίνονται θετικές και φυσικά προσπαθείς να μειώσεις τις αρνητικές ,αν βέβαια έχεις ανακαλύψει ότι πράγματι υφίσταται η ψυχή σου .

Αυτό το σύνολο των ιδιοτήτων δεν μπορεί να καθοριστεί αναλογικά μέχρι την πηγή της .

Πηγάζουνε και Προέρχονται από οντότητες ,αόρατες οντότητες ,οι οποίες διδάσκουνε την αθανασία στις ψυχές των ανθρώπων.

Δεν μπορούμε να τις δούμε ,διότι βρίσκονται σε μία άλλη διαφορετική διάσταση από αυτήν που αντιλαμβάνονται οι περιορισμένες αισθήσεις μας .

Μπορούμε όμως να την αισθανθούμε .

Μία τυπική  προσωπικότητα  αναλώνει την ενέργειά της όλη ,στα εγκόσμια πράγματα. Πως θα επιβιώσει, πως θα καλυτερεύσει το βιοτικό επίπεδο, πως θα δημιουργήσει  ίσως οικογένεια ,φίλους ,πως θα ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες της και κάποτε ,αυτό είναι σίγουρο ,θα εξαντληθεί ,διότι το παγκόσμιο  σύστημα επιβίωσης αγνοεί την ύπαρξη της αθάνατης ψυχής .Την θεωρεί και την δέχεται μονάχα στην φαντασίωση ,στα όνειρα, στην θεωρία δίχως έμπρακτη υλοποίηση  .

Η αδυναμία τούτη να επικοινωνήσει η ανθρωπότητα με την ψυχή , ταξιδεύει τα εγώ μας σε πλάνες ,γοητείες και αυταπάτες .
Όπως η προσωπικότητα που  διαμορφώνουμε ,έτσι και η ψυχή είναι ένας πανίσχυρος αλλά σε σχέση με την προσωπικότητα (φυσικό ,συναισθηματικό και νοητικό σώμα ) αόρατος  μηχανισμός .
Μπορούμε να τον φαντασθούμε ως , ένα όχημα συνείδησης ,μία αντίθετη δύναμη της προσωπικότητάς μας, έναν αόρατο οδηγό, δάσκαλο  του πνευματικού μας κόσμου…,

Είμαστε εγκλωβισμένοι ,διότι έτσι μας θέλουνε κάποιοι συνάνθρωποί μας .Να επιβιώνουμε με τους δικούς τους  όρους, με το δικό τους όραμα και σύμφωνα με αυτό να εξουσιάζουνε την ανθρωπότητα και τον πλανήτη , εγκλωβίζοντας την πλειονότητα των ανθρώπων σε μονίμως ανεκπλήρωτες επιθυμίες .

Ο αριθμός των ανθρώπων που διαισθάνονται ότι πράγματι ,αυτή η μορφή ύπαρξης μας  είναι μία προσωρινή  πραγματικότητα , δεν φτάσανε σε αυτό το σημείο συνειδητότητας , έτσι τυχαία ,η έτσι στα καλά καθούμενα .Η μεγαλύτερη πειθώ για την αθανασία της ψυχής μας ,για  αυτά τα ολίγα άτομα προέρχεται και πηγάζει από την ίδια την ψυχή τους .

Εφελκύονται από τις ιδιότητες της ,διότι σε προγενέστερες ενσαρκώσεις εργάσθηκε η προσωπικότητα των ανθρώπων αυτών , για την είσοδό της στο αιώνιο γίγνεσθαι.

Δεν έχουνε όλες τις ίδιες εργασίες  ,διότι οι συνειδήσεις  μας είναι άπειρες και φυσικά μέσα σε αυτό το άπειρο υφίστανται άρρυθμες καταστάσεις συνειδητοποίησης του πραγματικού εαυτού μας.

Το σίγουρο είναι ότι προσωπικότητες που φτάσανε σε σημείο να ελέγχουνε πλήρως τα πάθη της σαρκός ,του φυσικού μας σώματος , είναι μετρημένες ,ελάχιστες ,τόσο λίγες ,που δεν επαρκούνε να φωτίσουνε με την πνευματική τους διαύγεια ,το δικό μας πτωχό και στάσιμο πνεύμα .

Ανοίγοντας την τελεόραση  η παρακολουθώντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ,διαπιστώνουμε κάθε φορά , ότι λείπουνε μέσα από αυτά τα μέσα ενημέρωσης η φωτεινές προσωπικότητες που θα μπορούσανε να καθοδηγήσουνε το πνεύμα μας .Δεν είναι τυχαίο και το γνωρίσαμε ήδη σε όλη της την ξεφτίλα και διαφθορά, αυτό ισχύει  τουλάχιστον για την  χώρα μας ,η οποία κατέχει το χρυσό μετάλλιο σε θέματα διαφθοράς και γλειψίματος.

  Επιτρέπεται οι βουλευτές να διαπράττουνε κακουργήματα και να έχουνε πολιτικό άσυλο και οι υπόλοιποι πολίτες να μπαίνουνε φυλακή για πταίσματα    !!!

Σε πια διάσταση είναι η ψυχή  !
Ήδη γνωρίσαμε από την επιστημονική κοινότητα , ότι υφίστανται πράγματι δέκα τουλάχιστον διαστάσεις στο ορατό για εμάς σύμπαν και ότι εμείς ως ανθρωπότητα αντιλαμβανόμαστε και συνειδητοποιούμε συνήθως ,μονάχα τις 3 (τρεις ) από αυτές .
Τις άλλες τις αγνοούμε , παρότι υπάρχουνε .
Όταν κάποτε σε βάθος χρόνου εξελιχθούμε περισσότερο, θα μπορέσουμε να κάνουμε ορατή την ψυχή και όλες  τις διαστάσεις για όλον τον κόσμο για κάθε άνθρωπο που συνήθισε να επαρκείτε μονάχα σε αυτά που βλέπει .
Μέχρι τότε εμείς βέβαια θα έχουμε φύγει από αυτήν την ζωή και φυσικά αν πιστεύουμε ,εμπιστευόμαστε και δεχόμαστε μονάχα την τροφή της επιστημονικής κοινότητας και μονάχα τούτη, τότε θα παραμείνουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων λογικοί ορθολογιστές.

Τι μας νοιάζει όμως τόσο μακρινό μέλλον   !
Εμείς εδώ παλεύουμε σήμερα με την κρίση και το θεριό τούτο απαιτεί όλες τις σωματικές ,φυσικές και πνευματικές μας δυνάμεις ,για να τις ρουφήξει και ως αντάλλαγμα να μας δώσει παράταση ζωής .
Δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ,ότι κάποιοι μας κοροϊδεύουνε και μάλιστα πάρα πολύ άγρια    !
Όταν σε καιρούς παγκόσμιας κρίσεις ,υπάρχουνε εταιρίες που ενώ μειώνουνε την παροχή των προϊόντων τους κατά 7 με 8 τοις εκατό ,παρουσιάζουνε κέρδη της τάξεως του 300 με 400 τοις εκατό   !
Σίγουρα αν ανήκετε στα σκεπτόμενα άτομα του πλανήτη το πήρατε πρέφα.
Κάθεστε όμως και παρατηρείται την εξέλιξη ,διότι νομίζεται ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα ,έτσι δεν έχουνε τα πράγματα   !
Κάνετε μεγάλο λάθος .
Όσο δικαίωμα έχει ένας πάμπλουτος άνθρωπος του  πλανήτη μας  μπροστά στην ζωή ,τόσο ακριβώς και ισόποσο δικαίωμα έχει και ο πιο πτωχός άνθρωπος στον πλανήτη μας.
Αυτό πρέπει να ισχύει και για το σύστημα επιβίωσης .Ξέρουμε όμως ότι δεν συμβαίνει έτσι.
Γιατί λοιπόν καθόμαστε όλα τα καλά τα πτωχά τα ανθρωπάκια και αρκούμαστε στο παράνομο τούτο καθεστώς των ολίγων  !
Γιατί δεν ανατρέπουμε αυτήν την ανωμαλία ,αφού συγκροτούμε  την πλειοψηφία του πληθυσμού του πλανήτη !
Η απάντηση είναι μία στην ουσία και οι δικαιολογίες αμέτρητες .
Πάρτε την απάντηση που ακολουθεί στα σοβαρά ,διότι είναι η αλήθεια και αν δεν μπορέσετε να το εμπεδώσετε σήμερα ,αυτό θα συμβεί αναγκαστικά σε κάποια  μελλοντική στιγμή έτσι και αλλιώς.
Οι περισσότεροι  άνθρωποι  είναι όπως εσείς και δεν πιστεύουνε ,ούτε μπορούνε να δεχθούνε ότι υπάρχει ζωή μετά θάνατον.
Στην θεωρία ναι το δέχονται όπως εσείς , διότι δεν χάνεται απολύτως τίποτα .
Στην πράξη όμως για σκεφτείτε τι θα άλλαζε  ,αν η επιστήμη σας σέρβιρε σήμερα αντί σε βάθος χρόνου ,την βεβαίωση και απόδειξη ότι πράγματι υφίσταται ζωή μετά θάνατον   !
Εβ…, βέβαια πώς να συνειδητοποιήσεις ένα τέτοιο γεγονός και μάλιστα ως αληθινό ,αν δεν το δεις από πρώτο χέρι και το βιώσεις  με την ίδια την ατομική σου ύπαρξη ,έτσι δεν έχουνε τα πράγματα  !
Το ξέρατε ότι ,ήδη η επιστημονική κοινότητα μπορεί να αποδείξει την αιωνιότητα της αληθινής μας φύσης   !
Και ότι αυτή που βιώνουμε είναι μία ,από τις αμέτρητες  που αντανακλώνται και απεικονίζονται  μέσα από το  άπειρο  !
Τώρα βέβαια θα αναρωτηθείτε ,ότι έπεσε πολύ θεωρία και ότι όλα αυτά που διαβάζεται είναι μύθος ,μυθοπλασία, μυθολογία .
Μακάρι να ήτανε έτσι .
Εμ…,έτσι είναι.
Η μοναδική αλήθεια για κάθε άνθρωπο είναι μία και μοναδική και διαφοροποιείται μονάχα ,μέσω της συνείδησής του .
Που σημαίνει απλά, ότι επειδή η συνείδηση του κάθε ανθρώπου είναι πράγματι άπειρη , δεν μπορούνε όλοι να την ακολουθήσουνε …,
Διότι απλά δεν διαμορφώνουνε όλο οι άνθρωποι τον ίδιο τύπο συνείδησης .
Μπορεί να νομίζουμε ότι όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες στην ζωή ,αλλά αυτό είναι μία σακατεμένη αλήθεια που την εκμεταλλεύονται ,κάποιοι για να μας διχάζουνε .
Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες .
Οι βιολογικές δεν είναι οι μοναδικές .
Αν ήτανε ,ναι μάλιστα τότε όλοι θα είχαμε τις ίδιες ανάγκες.
Έχουμε πνευματικές ανάγκες τεράστιες ,που χάνονται μέσα στο άπειρο και που μονάχα λίγοι άνθρωποι μπαίνουνε σε μία σοβαρή προσπάθεια να τις αναζητήσουνε .
Αν είσαι σκεπτόμενο άτομο ,έχεις ήδη προβληματιστεί με όσα γράφω.

Αν λοιπόν γνώριζε ήδη η πλειοψηφία των ανθρώπων του πλανήτη ,η έστω πίστευε και δεχότανε την μία αλήθεια ,ότι δηλαδή είμαστε αθάνατη πάστα και καταγόμαστε από άπειρη οντότητα ,δίχως αρχή μέση και τέλος και ότι στο χέρι μας είναι να φτάσουμε στην πηγή ,από όπου κάποτε ξεκίνησε η ζωή και να πιούμε από το  αθάνατο ύδωρ …,
Τότε αυτοί που ηγούνται της ανθρωπότητας ,δηλαδή μία ολιγαρχία ,δεν θα μπορούσε να επιβληθεί επί της πλειοψηφίας .Αδύνατον ,αδιανόητο να το κατόρθωνε.
Το πετυχαίνει διότι η ανθρωπότητα νομίζει και δέχεται ότι μία ζωή την έχουμε και αν δεν την γλεντήσουμε πως θα καταντήσουμε τι θα καταλάβουμε…, !
Ήθελα όμως να ήξερα φίλοι αναγνώστες , έχετε χορτάσει, η υπάρχει περίπτωση να χορτάσετε ποτέ ζωή ,με την σημερινή αντίληψη, ότι δεν υπάρχει ζωή μετά θάνατον    και με την παγκόσμια έντεχνη κρίση που μας πασάρανε τούτοι οι ολίγοι μάγκες ηγέτες του πλανήτη γη   !!!
Είναι πράγματι έντεχνη, τεχνική.
Αφού μας τραβάνε από την μύτη και μας έχουνε διαμορφώσει σε κοπάδι ,(μπρρρρρ..,αι…τα πραιτα (πρόβατα ) ) πως είναι δυνατόν να ξεφύγουμε από αυτό και να δούμε την αληθινή πραγματικότητα ,που εσκεμμένα μας κρύβουνε    !
ΕΜ..,ΈΛΑ ΝΤΕ ..,
Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα..,
Αν δεν βρει άνθρωπος την ψυχή του ,δεν πρόκειται να συνειδητοποιήσει ως αληθινό το γεγονός της υπάρξεως ζωής μετά θάνατον.
Και ιδού λοιπόν τον μεγάλο ερώτημα .
Πως ,με ποιον τρόπο θα επικοινωνήσω και τελικά θα  βρω την ψυχή μου   ;



Η ιδανικότερη των περιπτώσεων για να προκύψει το ενδιαφέρον  ενός  ανθρώπου  ,προς την εσωτερική φιλοσοφία , είναι ο τύπος συνείδησης με τον οποίο έρχεται στον κόσμο.
Γνώρισα άτομα που ασχολήθηκαν από μικρή ηλικία με τα εσωτερικά θέματα και αφιέρωσαν την ζωή τους στην μελέτη και διάδοση της εσωτερικής φιλοσοφίας . Ο ίδιος ,ο γράφων προσπαθεί  να πράττει το ίδιο .  Σε όλες τις περιπτώσεις  , υπήρχε ένα κοινό στοιχείο .
Νιώθεις άβολα με τον κόσμο τούτον. Κάτι σου ξενίζει, δεν σου αρέσει από μικρή κιόλας ηλικία  αυτός ο τρόπος επιβίωσης ,νιώθεις ξένος με αυτόν  τον κόσμο ,μέσα σου είναι έντονα έμφυτη η τάση προς αναζήτηση ενός άλλου εαυτού ,η τουλάχιστον μίας εξήγησης για τα αίτια που νιώθεις έτσι όπως νιώθεις .Αισθάνεσαι έντονα μέσα σου την ανάγκη να εκπληρώσεις έναν σκοπό. Ψάχνεις  κάτι ανώτερο από αυτό που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις σου.

Αν απουσιάζει αυτή η δομή από την συνείδησή μας ,θα πρέπει να οδηγηθεί ένας άνθρωπος προς κάτι .Το θέμα βέβαια είναι πολύπλοκο διότι αν κάποιος εξ αρχής δεν νιώθει και δεν διαισθάνεται κάτι για την εσωτερική σύνθεση των πραγμάτων , θα πρέπει να βρεθούνε τεχνικές και μέθοδοι και αυτό βέβαια είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο.

Αν για παράδειγμα ήτανε εφικτό να μεταδοθούνε οι ψυχικές εμπειρίες από ένα άτομο σε ένα άλλο θα αποτελούσε και αυτό μία καλή περίπτωση για να ενδιαφερθεί ένας  άνθρωπος για τους εσωτερικούς κόσμους .Εδώ βέβαια στην ιδανική των περιπτώσεων απαιτείται και από τα δύο άτομα να διαθέτουνε άψογη τηλεπαθητική ικανότητα ,ώστε το βίωμα, η αν είναι  περισσότερα τα βιώματα  να γίνουνε  κοινό κτήμα και των δύο ατόμων  και πάλι όμως δεν είναι βέβαιο ότι το άτομο που θα δεχτεί τις ψυχικές ενέργειες  , ότι θα τον ενθουσιάσουνε  οι καινούργιες πληροφορίες.
 Θα αφηγηθώ (γράψω ) τα όσα έχω να πω για την ψυχή και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα .

Υπάρχει μέσα στους άπειρους τύπους συνείδησης  ένας ,ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι μπορούνε να μάθουνε μέσα από την διαφορετικότητά τους .
Είναι τα βιώματα που στηρίζουνε αυτόν τον τύπο και τον διαιωνείζουνε.
Τα άτομα αυτά μένουνε συνήθως σε αυτήν την άποψη , σε όλη την ζωή τους και φυσικά την υπερασπίζονται .
Το να αναφερθούμε  για τον άλλον τύπο συνείδησης ,ο οποίος ξεπερνάει την διαφορετικότητα είναι μάταιο .
Μόνο άτομα που έρχονται στον κόσμο τούτο με σκοπό ύπαρξης να ξεπεράσουνε αυτήν την συνείδηση ,μπορούνε να υποψιαστούνε ότι υπάρχει κάτι πάρα ,μα πάρα πολύ πιο σημαντικότερο και ουσιαστικότερο από την διαφορετικότητα μεταξύ των ανθρώπων .
Θεωρητικά βέβαια λέμε συνήθως όλοι οι άνθρωποι και παπαγαλίζουμε ,πιθηκίζουμε ,ότι αυτά που μας ενώνουνε είναι περισσότερα από αυτά που μας διαφοροποιούνε.
Πάρα πολύ λίγα άτομα ,έχουνε έρθει στον κόσμο αυτόν με σκοπό ύπαρξης να κατανοήσουνε αυτόν τον παπαγαλισμό ,τον πιθηκισμό σε βάθος και να προσπαθήσουνε να τον υλοποιήσουνε στην καθημερινότητά τους  .
Σε αυτά τα άτομα θα αναφερθώ ,διότι τα άτομα με τον τύπο της εξέλιξης της  διαφορετικότητας ,δεν θα καταλάβουνε απολύτως τίποτα από όσα θα διηγηθώ.
Το πράττω διότι βίωσα ένα μέρος της αλήθειας ,την δέχομαι και προσπαθώ να την μεταδώσω με κάθε τρόπο .
Η κατάσταση αυτήν την στιγμή στην ανθρωπότητα είναι η ακόλουθη :
Οι ηγέτες του πλανήτη, εξουσιάζουνε τον τρόπο ζωής σχεδόν  του κάθε ανθρώπου .
Ο τρόπος με τον οποίο το πετυχαίνουνε ονομάζεται παραπλάνηση .
Δίνουνε στον άνθρωπο την αίσθηση, ότι μπορεί να υλοποιήσει κάθε επιθυμία του και τον βομβαρδίζουνε από το πρωί μέχρι το βράδυ με διαφημίσεις , έως ότου τον παρασύρουνε και τον εγκλωβίσουνε στον άκρατο υλισμό.
Αυτό το έχουνε πετύχει ήδη.
Επιμένουνε όμως σε αυτήν την τακτική ,διότι αν ξυπνήσει μία μικρή ομάδα  της ανθρωπότητας  από αυτόν τον λήθαργο , θα καταλάβει την πλάνη και θα προσπαθήσει να δραπετεύσει από αυτόν τον εθισμό, παρασύροντας τους συνανθρώπους μαζί της .
Θα διαμορφωθεί αυτή η μικρή ομάδα κάποτε ,σε βάθος χρόνου  σε χείμαρρο ,τον οποίο δεν θα μπορούνε πλέον να ελέγχουνε .
Η πολιορκία συνεχίζεται λοιπόν σε καθημερινή βάση ….,
Το σύστημα επιβίωσης με το οποίο το κατορθώνουνε αυτό ,ονομάζεται καπιταλισμός.
Τα πολιτικά συστήματα που φέρουνε ονόματα ,όπως αριστερά ,σοσιαλισμός ,νέα δημοκρατία ,είναι το εξωτερικό  καμουφλάζ ,για να μην βγαίνει προς τα έξω η μούχλα που επικρατεί στο εσωτερικό του καπιταλιστικού συστήματος.
Σχεδόν όλοι οι  άνθρωποι στον πλανήτη μας  επιβιώνουνε ακόμη καθημερινά μέσα σε αυτήν την  πλάνη .

Την αλήθεια την έχει μάθει πολύς κόσμος .
Κυρίως μέσω της διάδοσης και εξάπλωσης του διαδικτύου .
Είναι όμως ολίγοι εκείνοι οι άνθρωποι που μπορούνε να οδηγήσουνε τον λαό στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που τους οδηγούνε οι ηγέτες του πλανήτη.
Ο αριθμός μικραίνει ακόμη περισσότερο , αν δούμε πόσοι από αυτούς τους ολίγους γνωρίζουνε τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από το καπιταλιστικό σύστημα επιβίωσης .
Η πρόταση για ένα καλύτερο σύστημα υπάρχει και εφαρμόζεται ήδη σε χώρες όπως το ηνωμένο βασίλειο της Βρετανίας.
Ονομάζεται LETS , ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών  δίχως χρήματα .
Είναι όμως η ανθρωπότητα πέρα από την άγνοια της για το σύστημα αυτό ακόμη άγουρη για μία τόσο προχωρημένη ιδέα ,ώστε να την υλοποιήσει καθολικά .
Εμείς όλοι δεν θα είμαστε οι τυχεροί που θα βιώσουνε έναν καλύτερο μελλοντικό κόσμο .
Χρειάζεται πολύς χρόνος για να ωριμάσει αυτό το σύστημα επιβίωσης , στα μυαλά των ανθρώπων ,διότι λειτουργεί ήδη με σκεπτομορφές , ιδέες ,σκέψεις και γενικά νοητικό υλικό και αντιλήψεις πεπερασμένης θα έλεγα τεχνολογίας.
Φυσικά είναι καλό όσοι δέχονται αυτό το σύστημα ,ως την απεγκλώβιση και  την σωτηρία της ανθρωπότητας από το σάπιο και κορεσμένο πλέον καπιταλιστικό , να το διαδίνουνε με όλη την δύναμη της ψυχική τους ,ώστε η ανθρωπότητα να απελευθερωθεί  κάποτε και με την δική τους δράση ,βοήθεια ενέργεια ,προσφορά  και αγάπη προς τον συνάνθρωπο .

Ο καλύτερος τρόπος για να βιώσει ένα άτομο την ορθότητα του συστήματος τούτου ,είναι να προσπαθήσει να το υλοποιήσει στην οικογένειά του και να συνεχίσει ίσως αν θέλει την προσπάθεια ,ώστε  να  επεκταθεί στο ευρύτερο περιβάλλον.
Για να αναδειχθεί σε τοπική κλίμακα  ,ως  σύστημα επιβίωσης , θα πρέπει να γνωρίζει η πλειοψηφία των μελών που θα συμμετάσχει  σε αυτό ,αν  έχει η δεν έχει ψυχή .
Και φυσικά όσο περισσότερο θα καταλαβαίνει την ψυχή του , τόσο καλύτερο θα γίνεται αυτό  το σύστημα επιβίωσης .
 
Σε επίπεδο ψυχής υπάρχει η ενότητα ,η ψυχή ενώνει , οδηγεί προς την μία ενιαία μονάδα ,είναι δάσκαλος η ψυχή που έρχεται στον μαθητή ,όταν αυτός είναι ώριμος να την δεχθεί.
  Φυσικά θα ήτανε ανόητο να έθρει (η ψυχή ) και να πλησιάσει την προσωπικόητα ενός ανθρώπου , η οποία είναι ακόμη άγουρη.
Προσωπικότητα και ψυχή του ανθρώπου βαδίζουνε συνήθως αρκετές ζωές παράλληλα .
Σε αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα , η προσωπικότητα που αγνοεί την ύπαρξη της ψυχής της , ασχολείται αποκλειστικά με το ιδιοτελές ,το προσωπικό συμφέρον της και μόνον με αυτό .
Δεν μπορεί να δεχθεί ,ότι υπάρχει ανώτερος εαυτός ,από αυτόν  τον κατώτερο στον οποίο είναι ένοικος
Οι ενέργειές της ,έχουνε  καθαρά τον τυπικό γνωστό σε όλους μας  εγκόσμιο χαρακτήρα .

 
Η προσωπικότητες που διαμορφώνουμε μας διχάζουνε  .
Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ,στις οποίες συνεργάζονται αρμονικά προσωπικότητες με διαφορετικό χαρακτήρα.
Στις σπάνιες αυτές περιπτώσεις ,επικρατεί ενότητα .Αυτή η τάση προς την  ενότητα χαρακτηρίζει κάθε  προσωπικότητα που έχει επικοινωνήσει με την ψυχή της.
Προσωπικότητα και ψυχή είναι  δύο αντίθετες δυνάμεις .
Την σύγκρουση μεταξύ των δύο αυτών δυνάμεων την αντιλαμβανόμαστε όταν προσπαθούμε να απεγκλωβιστούμε από τα  ζεύγη των αντίθετων εννοιών  . Κατά την διάρκεια αυτής της σύγκρουσης έχουμε την δυνατότητα  να διαισθανθούμε την αόρατη ενέργεια της  ψυχής μας.
Οι ιδιότητες της προσωπικότητας και οι ιδιότητες της ψυχής ,αποτελούνε ,συνθέτουνε και είναι όλα τα ζεύγη των αντίθετων εννοιών.
Όταν η προσωπικότητά μας προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια του αντίθετου ζεύγος που εμπεριέχουνε οι λέξεις όπως για παράδειγμα  καλό – κακό , σε κάποια στιγμή θα φθάσει στα όρια της διεισδυτικής ικανότητας του νου μας.
Για να συνεχίσει την έρευνα και να φτάσει η προσωπικότητά μας ,μέσου του συμπερασματικού μας νου , σε ανώτερο επίπεδο αντίληψης ,θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό συνειδησιακό όχημα ,από αυτό που μας παρέχει η προσωπικότητα.
Δηλαδή  πρέπει να  μετακινήσει την συνείδηση ,όπως γίνεται για παράδειγμα στον ύπνο μας ,όταν ονειρευόμαστε .Μετατοπίζεται  το συνειδησιακό μας κέντρο σε μία άλλη διάσταση και όταν τελειώσει το όνειρο , η ο εφιάλτης ,ξανά επανέρχεται η συνείδησή μας στο αρχικό της σημείο ,δηλαδή στο σημείο από όπου αντιλαμβανόμαστε  τα πάντα φυσιολογικά και οικεία.
Στην προσπάθειά της λοιπόν η προσωπικότητά μας να αντιληφθεί αυτό που υπάρχει πέρα από τα ζεύγη των αντίθετων εννοιών  δεν επαρκούνε οι αισθήσεις και το μυαλό μας.
Πρέπει να συνεργασθεί με την αόρατη ψυχή.
Πως όμως θα αντιληφθεί ένας άνθρωπος ότι το φυσικό του σώμα ,είναι το όργανο αντίληψης των ενεργειών της ψυχής του     !!!

Τα ζεύγη των αντίθετων εννοιών θα τα βρούμε στην λίστα με το κείμενο του Ερμή του τρισμέγιστου ,που αναφέρεται στους επτά συμπαντικούς νόμους και τους οποίους παραθέτω ευθύς αμέσως κάτωθι :

 1. «Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό». (Πρώτη Αρχή)

2. «Όπως είναι πάνω, είναι και κάτω. Όπως είναι κάτω, είναι και πάνω».(Δεύτερη Αρχή)

3. «Τίποτε δεν είναι ακίνητο, όλα δονούνται». (Τρίτη Αρχή)

4. «
Όλα είναι δυαδικά, όλα έχουν δύο πόλους. Όλα είναι ένα ζεύγος αντιθέτων, τα άκρα αγγίζονται».(Τέταρτη Αρχή)

5. «Όλα ρέουν και πάλι ρέουν. Όλα έχουν περιόδους ακμής και παρακμής, ανόδου και καθόδου. Όλα κινούνται σαν εκκρεμές.

Το μέτρο της κίνησης προς τα δεξιά είναι όμοιο με αυτό της κίνησης προς τα αριστερά. Ο ρυθμός είναι η εξίσωση τους». (Πέμπτη Αρχή)

6. «Κάθε αιτία έχει το αποτέλεσμα της. Κάθε αποτέλεσμα έχει μια αιτία, όλα γίνονται σύμφωνα με τον Νόμο».(Έκτη αρχή)

7. «Η γέννηση υπάρχει παντού. Όλα έχουν μια αρσενική και μια θηλυκή αρχή. Η γέννηση εκδηλώνεται σε κάθε επίπεδο».(Έβδομη Αρχή)

Φθάνοντας στα όρια της αντίληψής μας για το τι είναι καλό και κακό και προσπαθώντας να εξηγήσουμε στον εαυτό μας την διαφορά μεταξύ των δύο εννοιών ,μπορούμε να ξεκινήσουμε την ατομική μας προσπάθειά  να εργασθούμε με αφηρημένες ιδέες ,σκέψεις και έννοιες .
Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτήν την προσπάθεια ,είναι το ξεκίνημα .
Γιατί να ξεκινήσω να ερευνώ αφηρημένα πράγματα ,αφού αυτά επιδρούνε αρνητικά  στην εγκόσμια ζωή μου    !!!
Την απάντηση θα πρέπει να την βρει ο καθένας μόνος του ,με την δική του την ατομική προσπάθεια.
Το σίγουρο είναι ότι για να έχουμε την αίσθηση ότι αυτή πάει καλά ,θα πρέπει να καταλήξουμε κάποτε στο συμπέρασμα που μας παραδόθηκε από διδασκάλους της αιώνιας σοφίας και η οποία λέει ότι , πέρα από τα ζεύγη των αντίθετων εννοιών ξεκινάει ένα άλλο βασίλειο ,που ονομάσανε βασίλειο των ψυχών ,στο οποίο επικρατεί η ενότητα και η ανιδιοτέλεια .
Όσοι διαβάσουνε κείμενα διδασκάλων της ψυχής  και πάρουνε έτοιμες τις απαντήσεις ,δίχως να έχουνε προσπαθήσει  να τις υλοποιήσουνε στην ζωή τους ,θα παραμείνουνε θεωρητικοί τύποι, που θα τους χαρακτηρίζει ο θεωρητικός λόγος ,από τον οποίο θα λείπει η πράξη ,η προσπάθεια πραγμάτωσης της θεωρίας , η εμπειρία της  εργασίας και μελέτης με αφηρημένες έννοιες .
Γιατί όμως να ασχοληθώ με μία αφηρημένη διάσταση όπως η αιωνιότητα σοβαρά  ,σε τι θα ωφεληθώ  !!!

Το όφελος μας ,κατά την ενασχόλησή  ,έρευνα και μελέτη μας με τα ζεύγη των αντίθετων εννοιών είναι η πρόοδος της συνείδησής μας .
Μετακινείται η συνείδησή μας  από κάτω προς τα επάνω .
Επειδή όμως η συνείδηση είναι άπειρη, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε μία αναλογική κλίμακα ,όπου θα διαβαθμίζονται όλα τα σημεία , τα οποία διανύει και από  τα οποία διέρχεται αυτή .

Σκεφτείτε ότι υπάρχουνε άνθρωποι που έρχονται στο μυστήριο της ζωής και δεν αναρωτήθηκαν ούτε για μία φορά σοβαρά ,για τον λόγο και την αιτία της ατομικής τους ύπαρξης και ίσως να ανήκετε και εσείς σε αυτά τα άτομα  .
Είναι ανώφελο  να προσπαθήσει ένα άτομο που έχει προχωρήσει την συνείδησή του πιο πέρα , να βοηθήσει αυτά τα άτομα να καταλάβουνε ,την σημασία που  έχει η κάθε ατομική  προσπάθεια να απαντήσουνε σε τούτο το ερώτημα .
Αντί να βοηθήσουνε τον συνάνθρωπό τους τον κάνουνε μάλλον οχτρό τους ,διότι τον βλέπουνε οι στενές διαμορφωμένες  συνειδήσεις τους ,ως ξερόλα ,ως αλαζόνα που νομίζει ότι ξέρει τα πάντα .
Το άτομο με στενή συνείδηση ,πρέπει να ξυπνήσει κάποτε το ίδιο και να καταλάβει ότι κοιμότανε και μόνο τότε θα μπορεί να ακούσει και ίσως να δεχθεί τον λόγο ενός συνανθρώπου του με ευρύτερη ,περισσότερο διευρυμένη συνείδηση .
Δηλαδή θα πρέπει να έρθει προετοιμασμένο  στην ζωή για να πάρει αυτό το μάθημα .
Έρχονται λοιπόν στον κόσμο τούτον άνθρωποι με διαφορετικό τύπο συνείδησης και είναι τα σημεία τόσα ,όσο είναι και το άπειρο .
Βλέποντας  για παράδειγμα έναν συνάνθρωπό μας , που συνομιλούμε και συζητάμε μαζί του , για ζεύγη αντίθετων εννοιών και αφηρημένες έννοιες ,ότι είναι δεκτικός σε αυτές τις πληροφορίες που του παραθέτουμε , καταλαβαίνουμε ότι ήρθε στο μυστήριο της ζωής ,για να ξεκινήσει την αναζήτηση γύρω από τα ζεύγη των αντίθετων εννοιών.

Από εκείνο το σημείο της συνείδησης έως εκείνο που θα μας επιτρέψει να καταλάβουμε την αναγκαιότητα της ανιδιοτελούς συμπεριφοράς μας σε αυτόν τον κόσμο ,υπάρχουνε καταστάσεις  που θα πρέπει να  βιώσουμε ,έως ότου συνειδητοποιήσουμε την σημασία ,το νόημα του χαρακτήρα της ανιδιοτελούς συμπεριφοράς.
Οι περισσότεροι άνθρωπο έχουνε διαμορφωμένο τέτοιον τύπο συνείδησης ,που δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούνε την κατανόηση και υιοθέτηση της ανιδιοτελούς συμπεριφοράς μας σε αυτόν τον κόσμο, διότι μετράει η συνείδησή τους τα πάντα με το κέρδος ,το προσωπικό συμφέρον.
Με αυτά τα κίνητρα ,η ιδιοτέλεια είναι αυτό που χαρακτηρίζει την  διαμορφωμένη προσωπικότητά τους .

Το  αντίθετο  ζεύγος  της ιδιοτέλειας είναι η ανιδιοτέλεια.
Αυτή δεν εφαρμόζεται στον κόσμο μας καθολικά. Οι εξαιρέσεις  των συνανθρώπων μας που κατόρθωσαν και υιοθέτησαν τον  ανιδιοτελή χαρακτήρα , είναι ελάχιστοι και δεν μπορούνε να επηρεάσουνε τις  μάζες ,τον μέσο καθημερινό πολίτη  ,διότι ο τύπος συνείδησης αυτών είναι διαφορετικός.
Η ανιδιοτέλεια είναι χαρακτηριστικό ,κεντρικό γνώρισμα συμπεριφοράς της ψυχής μας .
Για να επικρατήσει , η τουλάχιστον να επέλθει ισορροπία μεταξύ της ιδιοτελούς και ανιδιοτελούς συμπεριφοράς στην προσωπικότητα που διαμορφώνουμε ,θα πρέπει να συνεργαστούνε προσωπικότητα και ψυχή.
Το ένα άκρο είναι η προσωπικότητα με την ιδιοτελή συμπεριφορά και το άλλο η ψυχή με την ανιδιοτελή συμπεριφορά.
Όταν μία προσωπικότητα αρχίζει να αισθάνεται την ανάγκη της υιοθέτησης της ανιδιοτελούς συμπεριφοράς , μετακινείται το σημείο συνειδητότητάς της ,προς το άλλο άκρο που εδρεύει η ψυχή ,ο νοητικός μας δάσκαλος .
Όταν  η συνείδησή μας μετακινηθεί αρκετά προς το μέρος της ψυχής , αρχίζουνε να ευθυγραμμίζονται ψυχή και προσωπικότητα σε μία και μοναδική ευθεία, σε ένα σημείο.
Όταν η ευθυγράμμιση είναι πλήρης , συμπεριφέρεται μία προσωπικότητα ,ως να είναι ψυχή.
Αυτό όμως ελάχιστα άτομα το έχουνε κατορθώσει διότι…,
Είναι λίγοι οι άνθρωποι που νοιάζονται να αναζητήσουνε και  να βρούνε τον νοητικό δάσκαλο, την ψυχή τους .
Και είναι έτσι, διότι οι συνειδήσεις των ανθρώπων είναι άπειρες , όπως η άπειρη οντότητα μέσα στην οποία υπάρχουμε ζούμε και κινούμαστε.

Μέσα στο άπειρο είναι δύσκολο να συναντήσουμε συνανθρώπους μας ,που έχουνε όμοια ,κοντινή, κοινή συνείδηση με εμάς .
Αναρωτηθείτε με πόσα άτομα μέχρι σήμερα στην ζωή σας συμφωνήσατε για τα πάντα   !!!

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΧΩΣΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου